Fotópályázatok gyerekeknek

Gyerek fotós

Sok szeretettel gyűjtöttem össze Neked és a kis fotóspalántádnak az aktuális fotópályázatokat, melyeken gyermekek is részt vehetnek, vagy kifejezetten nekik szólnak. ❤️-vel jelöltem, amik szerintem a legizgalmasabbak a gyerekeknek.

Ha úgy érzed, hogy gyermekedet inspirálná a fotózásra egy-egy ilyen verseny, bátran vegyetek részt bármelyiken! Én nagyon örülök, hogy már a kicsiknek is egyre több lehetőségük nyílik megmutatni a művészetüket, azt ahogyan ők látják a világot! 

Kérlek, a pályázati kiírásokat és az abban szereplő (akár időközben módosított) határidőket mindenképpen olvassátok el, mielőtt belevágtok valamelyik pályázatba!

Bármely fekete-fehér vagy színes, minimál stílusban készült fényképpel, bárki részt vehet a Prizmakarika fotópályázatán.

Határidő: 2024. február 11.

A pályázatra színes vagy monokróm fényképekkel, továbbá életképekkel (apró emberi történetek és pillanatok, portrék, városi és vidéki közösségek
kulturális-, és sport élete) és Baja témájú fotókkal lehet nevezni.

Határidő: 2024. február 11.

Ez a legszűkebb fókuszú pályázat az aktuális listában, mégis, Budapestieknek, környékbelieknek jó szívvel ajánlom Telki környékének feltérképezését. Remek tanösvények, de hosszabb túraútvonalak is kínálkoznak a téli természetjárásra.

Határidő: 2024. február 18.

Többek között az erdő hangulatát, az erdei madárvilágot, állatvilágot, az öreg fákat vagy éppen a parányi gombákat megörökítő fényképekkel lehet nevezni a VÖLGY-HÍD Természetvédelmi Alapítvány fotópályázatára.

Határidő: 2024. február 29.

A Szegedi Vadaspark és a Tessloff-Babilon Kiadó közös fotópályázatára olyan fényképeket várnak a Szegedi Vadasparkból, ami az állatok étkezését mutatja be, minél mókásabban. Szeged és a kedves kis vadasparkja megérhet egy kiruccanást, hát még, ha szeret fotózni és pályázni a gyermeked.

Határidő: 2024. március 1.

Izgalmas téma a Prizmakarika idei 2. fotópályázatán – jó időzítéssel, hiszen ezekben a hetekben még kellően korán sötétedik ahhoz, hogy akár a legkisebbekkel is kísérletezzetek a sötétben 🙂

Határidő: 2024. március 31.

A rajzpályázatra bármely technikával készített rajz, festmény, ragasztott kép, batikolás, montázs, vegyes technika, stb. beküldhető, ami megmutatja, hogy a pályázó miként tett jót a környezetében. Szerintem szuper kis alkotások tudnak születni fényképpel kombinálva, pl. inspirálódhattok a ZumyZoom Játéktárból is.

Határidő: 2024. április 12.

A Debreceni Nagyerdőért Természetvédelmi és Kulturális Egyesület természetfotós pályázata iskolás gyermekek számára. A pályázat 4 javasolt fő témája: állatvilág, növényvilág, tájak, illetve az ember és a természet kapcsolata.

Határidő: 2024. június 20.

A Lovas Nemzet Magazin nemzetközi fotópályázatára 3 kategóriában (profi, amatőr és JUNIOR), bármely évszakban készült pillanatokról, ló- és lovasversenyekről, hagyományőrző és sportrendezvényekről, lovasbemutatókról, lovasjátékokról, lovas túrákról és azokról a hétköznapi szituációkról várnak fényképeket, ahol a ló a munkában is segítő társa az embernek. Külön kategória indul a Kutyák és lovak témájú felvételeknek.

Határidő: 2024. július 24.

Tudsz további gyermekeknek szóló fotópályázatokról? Küldd el, kérlek, az info@zumyzoom.hu e-mail címre, hadd bővüljön a lista 🙂