Rólam

Vers-Bányai Zita vagyok, a ZumyZoom gyerek fényképezőgép márka megálmodója, két kisgyermek anyukája.

Talán minden az 1940-es években kezdődött, amikor nagyszüleim elindították kis vidéki fényképész vállalkozásukat. Édesapám is hivatásos fényképész lett, én viszont csak egy lelkes amatőr. Mindig is szerettem volna apukámtól megtanulni fényképezni, de így utólag belátom, akkoriban még tényleg nem volt ez olyan egyszerű. Az ő komoly fotósfelszerelése egyrészt túl drága volt, ahhoz, hogy csak úgy gyakoroljak rajta, másrészt mindkettőnktől több türelmet kívánt volna a sok bonyolult manuális beállítás megtanulása.

Az elmúlt években kislányom élénk érdeklődése a fényképezés iránt viszont elindított engem a ZumyZoom felé vezető úton. Szerettem volna neki egy használható minőségű, minden szempontból gyerekkompatibilis, játékmentes fényképezőgépet, amivel zavartalanul kibontakoztathatja a benne rejlő fényképészt. Sajnos nem találtam megbízható beszerzési forrást Magyarországon.

Fényképezés kisgyerekkel - ZumyZoom nyuszis fényképezőgép

Végül hosszas kutatómunka után választottam ki az 5. születésnapi ajándékát, egy Állati jó nyuszis fényképezőgépet. Miután megkapta, megfogalmazódott bennem az elhatározás, hogy ezt az élményt minél több család számára szeretném elérhetővé tenni! (És persze a kisfiam is kapott azóta egy Kalandort :)) Azon túl, hogy egy fantasztikus fejlesztő tevékenység, számomra a legfontosabb, hogy igazi minőségi együtt töltött időt nyújt az egész családnak. Összekapcsol minket a fényképek készítésekor, és a közös élmények felidézésekor is. Nem utolsó sorban pedig a fotózás így már családszinten összefonódott kedvenc közös időtöltésünkkel, a túrázással. Úgyhogy ne lepődj meg, ha néha beficcen egy-egy kirándulós poszt (pl. Kirándulás gyerekkel) is a blogon, vagy a közösségi média felületeimen! 🙂

Zumyzoom - Gyerekszemmel a világ

ZumyZoom állati jó gyerek fényképezőgépek

A hosszas születésnapi kutatómunkát aztán még hosszabb kutatómunka követte, hogy tényleg a legideálisabb választékkal indulhasson útjára a ZumyZoom márka.

Kizárólag olyan megbízható és gyerekbarát fényképezőgépek kerültek be a gondosan összeválogatott kollekcióba, amiket én is jó szívvel adok gyermekeimnek. Az az öröm, amit a fényképezésben lelnek, és látványos fejlődésük folyamatosan feltölt lelkesedéssel és elköteleződéssel a küldetésem iránt.

Ugyanebben a szellemben naprakészen követem a gyerek fényképezőgépek fejlődését, és amikor csak lehet, bővítem a kínálatot általunk is alaposan letesztelt termékekkel. Végtelenül hálás vagyok a modern kor vívmányainak, hogy a mai gyermekek számára már sokkal könnyebben elérhető és magától értetődőbb belekóstolni a fényképezés világába, mint az én gyerekkoromban volt.

Hogy ne csak a technológián múljon, a lehető legtöbb segítséget és ötletet igyekszem átadni annak érdekében, hogy a fényképezés minél több gyermek számára önfeledt szórakozássá, vagy akár igazi szenvedéllyé válhasson. Hasznos tanácsokat találsz a Blogon, valamint a folyamatosan bővülő Játéktárban számos inspiráló feladat, játék leírását megtalálod. Sok szeretettel készítem  a kis fényképészek számára a letölthető termékeket is, melyek olcsó, de időtálló segítséget nyújtanak az örömteli fényképezéshez.

Egyébként annyira beleéltem már magam ebbe a fényképezésre inspirálásba, hogy még bennem is újra feléledt a vágy, hogy végre komolyabban megtanuljak fotózni! Remélem, ennek is eljön hamarosan az ideje!

Kíváncsi vagy milyen gyerek fényképezőgépeket találtam méltónak a ZumyZoomhoz? A gombra kattintva megtalálod őket és az összehasonlításukat a legfontosabb technikai információkkal:

kedvenceim

megjelenések

Kalandor fényképezőgép tapasztalatok
A Barangoló Család a Kalandor fényképezőgépről
DIY fényképezőgép jelmez a Színes Ötletek Blogon

Kapcsolat