Karácsonyi házikó

Ha szeretnek kézműveskedni a gyerekek, ideje lenne a Karácsonyra is készülni valami dekorációval, és még az ünnep összetartó erejét is szeretnétek átadni, remek adventi elfoglaltság lehet családi házikókat készíteni.

Az újrahasznosítás jegyében mi kiürült, kiöblített és megszárított tejesdobozt készítettünk elő. Le is vágtam az alját a könnyebb munka érdekében. Sniccerrel kivágtam annyi ablakot, ahány családtagot szeretnénk beköltöztetni a házba. Utána beborítottuk natúr csomagolópapírral (mi papír-írószer boltból szoktuk beszerezni – és csomagolásra is szeretjük használni, mert a gyerekek kedvükre díszíthetik az ajándékozottnak).

A (lehetőleg gyerekek által készített) családtagok portréit kinyomtattuk úgy, hogy maradjon körülöttük bőven keret (ugyanis ezzel fogjuk tudni odaragasztani a doboz belsejéhez). Kivagdostuk őket, beragasztóztuk a kereteket, aztán beragasztottuk a dobozba.

Fotó tekintetében lehet ám cifrázni, vicces arcokat vágni, egymásra mókásan tekintő arcokkal, vagy akár extra szereplőkkel (pl. Mikulás, Grincs, angyalka, erősebb idegzetű gyerekek esetén betörő).

Végül jöhet a házikók megrajzolása, festése. Ha nincs ihletetek, könnyedén inspirálódhattok karácsonyi mesekönyvekből, mézeskalács házikókról, internetről is, de a legvalószínűbb, hogy a gyerekek egyből neki esnek kipingálni a házikókat 🙂

Jó szórakozást, és vidám családi készülődést kívánok!