Fényképes karácsonyi ajándékok

Ki ne szeretné, ha gyerekkacajtól lenne hangos a karácsonyi készülődés, és az ajándékozás? Összeszedtem nektek egy nagy csokor fényképes karácsonyi ajándék ötletet, melyek nemcsak az ajándékozás pillanatát aranyozzák be, hanem a készítés is remek móka lesz, sok nevetéssel. Így garantáltan megtanulják a gyerekek, hogy ajándékozni jó 🙂

Persze fotók felhasználása nélkül is jó kézműves program lehet az egyedi díszek, ajándékok készítése, kedvetekre leegyszerűsíthetitek bármelyiket. De tapasztalatom szerint nem csak a fotózás iránt érdeklődő gyerekek szeretik viszontlátni magukat a képeken. Úgyhogy szerintem tényleg a legtöbb gyerekkel jó móka ezeket elkészíteni.

1. Gömbdísz dekorgumiból

Fényképes egyedi karácsonyfadísz1️⃣ Dekorgumiból vágjatok ki egy előre megrajzolt kört (cifrázhatjátok az akasztó helyével).
2️⃣ Kivághattok egy kis téglalapot is az akasztó részt imitálandó, lehetőleg más színből.
3️⃣ Nyomtassatok egy kör alakú / körbevágandó fotót a gyermeketekről (de ha ő a család fotósa, bátran használjátok bárki másról készített portréját is).
4️⃣ Vágjátok körbe a fotót, és ragasszátok a dekorgumira.
5️⃣ Ragasszátok rá az akasztó részt is, a kettő közé foglalva a méretre vágott fonalat/zsinórt/szalagot.
6️⃣ Tovább díszíthetitek kedvetekre.

2. Rénszarvas karácsonyfadísz 

Egyedi fényképes karácsonyfadísz1️⃣ Vágjatok ki kartonból egy kör formát (én egy poharat rajzoltam körbe ehhez).
2️⃣ Barna (vagy barnára színezett) papírból vágjatok ki két fület.
3️⃣ Egy barna zseníliadrótot vágjatok ketté, és hajlítgassátok kedvetekre, míg agancs formájú lesz.
4️⃣ Nyomtassatok ki egy kör alakú / körbevágandó fotót a gyermeketekről (de ha ő a család fotósa, bátran használjátok bárki másról készített portréját is).
5️⃣ Vágjátok körbe a fotót, és ragasszátok rá a kartonra, akár úgy, hogy a kettő közé kerül a 2 fül.
6️⃣ A karton hátoldalára ragasszátok rá az agancsokat és egy tetszőleges anyagú akasztót.
7️⃣ Végül a modell orrára ragasszátok rá a piros orrot! Mármint csak a fényképére 🙂

3. Mókás figurák gyermeked portréjával

Nagyon egyszerűen elkészíthetitek a fotós Mézi díszt, ha letöltitek a sablont (bit.ly/3RMdQqT), mely 3 méretben is tartalmazza a képen látható Mézi figurát.

Mézeskalács dísz fényképpel1️⃣ Nyomtassátok ki a letölthető pdf-et a Mézikkel, lehetőleg vastagabb (pl. fotó-) papírra.
2️⃣ Nyomtassatok egy méretben beleillő portrét a gyermeketekről (de ha ő a család fotósa, bátran használjátok bárki másról készített portréját is).
3️⃣ Vágjátok körbe mindkettőt, és ragasszátok be az arcot a Mézi arca helyére.
4️⃣ Ha nem tudtatok vastagabb papírra nyomtatni, akkor ezután rajzoljátok körbe a Mézit egy kartonon, azt is vágjátok körbe, és ragasszátok össze a kettőt, így lesz tartása a dísznek.
5️⃣ Készítsetek hozzá akasztót.

Hasonló karácsonyi figurákat le tudtok tölteni az internetről is, és ugyanezen logikával készíthettek bátran Mikulást, Szarvast, Angyalkát, stb.

4. Mókás Manó

Mókás Manó fotós adventi játék1️⃣ Töltsétek le a Manó template-et (bit.ly/3RKn5rG), vagy szerkesszetek/ rajzoljatok magatoknak Manót/Mikulást/bármit különálló végtagokkal.
2️⃣ Nyomtassátok ki, lehetőleg vastagabb (pl. fotó-) papírra.
3️⃣ Nyomtassatok ki egy beleillő arcképet a gyermeketekről, vagy egy általa másról készített portrét.
4️⃣ Vágjátok körbe az elemeket (a szaggatott vonalú fülek kellenek majd a rögzítéshez, úgyhogy azokat ne vágjátok le a végtagokról).
5️⃣ Ha nem tudtok vastagabb papírra nyomtatni, akkor ezután rajzoljátok körbe egy kartonon az elemeket és azokat is vágjátok ki, majd ezekre ragasszátok rá a Manó darabjait.
6️⃣ Jancsiszöggel (Milton kapocs) rögzítsétek a Manó végtagjait a testéhez.
7️⃣ A rögzítő fülekből a felesleget nyugodtan vágjátok le, így nem fog kilátszani mozgatás közben sem.

Ha nem csak játszanátok az integető, lépkedő Manóval, készíthettek róla sorozatfelvételt is, vagy mókás Elf-on-the-Shelf csínyek közben is rajta kaphatjátok 🙂

5. Mikulás képeslap

Mikulás képeslap fényképpelHa ti is szeretnétek átadni a gyermekeiteknek  a képeslapküldés örömét, lehet, érdemes bele egy kis plusz mókát csempészni. És a ma már egyre ritkább képeslapok között ugye még ritkább az egyedi. Erre hoztam ezt az ötletet:
1️⃣ Készítsetek fotót a talpaitokról, lehetőleg pirosba öltözve, nyomtassátok is ki (vagy kartonra, ami önmagában képeslapként tud funkcionálni, vagy pedig a kinyomtatott lapot ragasszátok rá egy ugyanakkorára vágott kartonra).
2️⃣ Nyomtassatok ki vagy rajzoljatok egy Mikulás fejet (ugyanúgy kartonra) és ragasszátok rá a fotóra.
3️⃣ A csupasz talpak epekedve kérik a feliratot…engedjetek nekik, és írjatok rá valami kedves üzenetet. Persze a hátoldalt is ér tele írni.

Ha egész évre szeretnéd ellátni gyermekedet hasonlóan kreatív ötletekkel, melyek fényképezésre inspirálják, nézd meg a Fotós Kaland kártyacsomagot. 25 témakörben 75 fotós ötletet gyűjtöttünk össze a Lapkalanddal, melyek nemcsak fotózásra, hanem tanulásra, rajzolásra, kézműveskedésre is ösztönzik a gyermekeket.