Villants farsangi jelmezt!

Szeret fotózni a gyermeked, netán saját fényképezőgépe is van? Vagy egyszerűen csak különleges jelmezt kerestek az idei farsangra? Ezzel a fényképezőgép jelmezzel nemcsak a fotós szerepébe bújhat, hanem a fényképezőgépbe is 😉 

Ha lehetőségetek van rá, vigye magával az igazi fényképezőgépét is, így aztán nemcsak interaktív lesz a jelmeze, hanem különleges emlékeket fog tudni megörökíteni – minden gyermek számára.

Hozzávalók:

 • 1 nagy, lehetőleg 5 rétegű doboz a kameratestnek (a képeken látható doboz 45*32*22 cm-es, 4-7 éves korig biztosan jó)

 • sniccer

 • fekete festék/festékspray

 • fehér/ezüst lakkfilc (festékkel is helyettesíthető)

 • fekete Duct tape (széles szigetelő szalag)

 • 1 nyomtatott kép, vagy fehér sütőpapír LCD kijelzőnek

Opcionális:

 •  2/3 rétegű karton csíkok, vagy egy könnyű, műanyag virágcserép az objektívnek

 • 1 hosszabb keskenyebb doboz a vakunak

 • alufólia vagy fehér filclap a vakuhoz

 • ragasztó / kétoldalú ragasztó a díszítéshez

 • Milton kapocs a forgatható gombokhoz

Fényképezőgép jelmez lépésről lépésre

1. Vágd ki a kameratestként szolgáló doboz alját vagy tetejét, ez az oldal lesz a fényképezőgép alja.

Fényképezőgép dobozból

2. Vágj egy lyukat a fejnek a nagy doboz felső oldalának közepére, és két oldalt egy-egy lyukat a karocskáknak. Érdemes a gyerkőcön kimérni a lyukakat, hogy minél kényelmesebb legyen majd neki.   

3. Erősítsd meg a doboz minden élét Duct tape-pel. Én az alsó szabad élére is ragasztottam, hogy minél kevésbé akadjon majd bele a gyermek.

Kevés az időd vagy a lelkesedésed? Jó hírem van: ha ennyi barkácsolás elég is volt idénre, akkor ugorj a 7., majd a 9-10. lépésre! 🙂 De ha szeretnéd tovább csinosítani, akkor tarts velem a következő lépésekben is.

4/A. Ha szeretnél látványos objektívet is a fényképezőgépre, akkor fogj egy üres műanyag virágcserepet, helyezd a fényképezőgép elülső oldalának közepére, és rajzold körbe az alját. Sniccerrel vágd ki ezt a kört. Ahhoz, hogy pontosan (lehetőleg szorulva) illeszkedjen a cserép a lyukba, kellhet egy kis türelem az óvatos farigcsáláshoz.

4/B Virágcserép helyett 3 rétegű kartonból is vághatsz 5-10 centi széles csíkokat. Ezekből készíts egymásba szorosan illeszkedő karikákat (kb. 3-at). Tölcsér szerűen egymásba ragasztva gyönyörű objektívet fognak kiadni.

5. Duct tape-pel rögzítsd mindkét oldalról az objektívet a dobozhoz.

6. Ha szeretnél beépített vakut is, akkor kelleni fog egy hosszúkásabb kartondoboz, amit szétbontasz a hosszú oldala mentén. Az oldalain lógó füleket (az utolsók kivételével) kissé ferdén átfedésben ragaszd össze, így stabilan meg fog állni. A legalsó fülekről érdemes levágni 5-10 centit, így a fényképezőgép hátához kényelmesen oda tudod majd ragasztani a szétnyitott doboz alját. Végül ha megvagy a rögzítéssel, a legfelső, még lifegő oldalát a doboznak igazítsd úgy, hogy függőleges legyen, és így rögzítsd a füleket (ehhez valószínűleg le kell majd vágni az utolsó fülekből) – ez lesz a vaku felülete.

7. Egyenletesen fesd feketére vagy fújd le fekete festékszóróval az egészet. Várd meg, míg megszárad.

8. A vaku felületére ragassz alufóliát (vagy fehér filclapot, de akár egy sima fehér papír is megteszi). Én kétoldalú ragasztóval mentem biztosra, de elég csak Duct tape-pel is körberagasztani, az szép keretet ad neki.

9. A gép hátuljára ragasszatok egy általatok kinyomtatott fényképet a kijelző helyére (vagy sütőpapírral is helyettesíthetitek), és ragasszátok oda fekete Duct tape-pel.

10. Díszítsétek kedvetekre fehér/ezüst lakkfilccel a fényképezőgépet. Lehet rajta kezelőpanel, exponáló és ki-be kapcsoló gomb, márkanév. 3D-síteni tudjátok például a 2. lépésben a karoknak kivágott lyukakból kiesett karton körökkel. Milton kapoccsal rögzítve még forgatni is tudjátok a gombokat, de belülről mindenképpen ragasszátok le alaposan a kapocs végeit, nehogy megszúrja a kis farsangolót! Készíthettek objektívsapkát is a 2. lépésben a doboz tetején kivágott karikából: miután lefestettétek feketére, egy zsinórt hozzáragasztotok, a másik végét pedig az objektívhez, vagy a géptesthez.

Kész!

Farsangi fényképezőgép jelmez gyerekeknek

Ez a fényképezőgép jelmez nemcsak öltözet, hanem egy komplex élményt is nyújt fotózni szerető gyermekednek. Lehet, hogy pont ez segít neki kibontakozni, kifejezni magát, és persze rengeteg mosolyt és nevetést csalni a társai arcára. Így lesz gyermeked a farsangi bál endorfin-felelőse!

Önfeledt mulatozást kívánok hozzá!